Rolul gradinitei in viata copilului - Gradinite Bucuresti

Blog

Care este, de fapt, rolul grădiniței în viața copilului?

– Grădinițe București –

Primii ani din viața copilului sunt despre atașament, afecțiune, dragoste necondiționată, siguranță și explorare. Știm deja că fiecare copil este unic în felul său și că el este cel care ne ghidează întotdeauna în procesul lui de învățare. Cu toate acestea, sunt multe momente în care decizii importante precum când e mai bine să începem creșa sau grădinița pot fi mai dificile decât par.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (9)

Primii pași, primii ani…

Perioada copilăriei și cu precădere perioada primilor ani de viață are un impact durabil asupra vieții adultului. Este perioada în care copilul își dezvoltă capacitatea de a gândi, de a vorbi și de a raționa, iar totodata este perioada propice în care își fixează baze solide ale sistemului de valori, de luare a deciziilor și de relaționare. Mergând pe principiul imitării și al modelării comportamentelor dezirabile încă de la cele mai fragede vârste, putem înțelege importanța și rolul grădiniței în această formare.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (4)

Secretul armoniei

Ținând cont că o parte considerabilă din viața copilului se va desfășura în grădiniță, esențială în dezvoltarea celui mic este armonia dintre cele două medii, familial și cel educațional. De aceea, atunci când ești în căutarea unei grădinițe în București, este extrem de important să ai în vedere influența acestei relații asupra copilului tău.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (6)

Extinderea socială

Începerea unei grădinițe în București presupune o nouă extindere a câmpului interacțiunilor sociale. Deși familia este cea care are în continuare o influență dominantă, copilul este confruntat cu un alt mediu, structurat diferit. La grădiniță, copilul descoperă o altă dimensiune a relației cu adultul care nu mai este mama, tata sau bunica… Acum este momentul în care copilul începe să își stabilizeze imaginea de sine, să perceapă și să accepte și alte opinii și abordări ale celorlalți copii și să ajungă la un consens de coexistență cu aceștia.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (10)

Când căutăm locul ideal în top grădinițe București,  căutăm un spațiu în care interacțiunea și cooperarea sunt valorificate din prisma schimbărilor pe care le vor aduce în percepția și modul de relaționare al celor mici cu ceilalți și viața însăși, mai mult decât orice. Această interacțiune îi va ajuta să comunice mai bine și să își formeze o viziune mai coerentă asupra vieții și a celor din jur, determinându-i să renegocieze dimensiunile egoiste inerente ale personalității. O grădiniță sănătoasă este cea în care se pune accentul pe cooperare și colaborare, pe dorința intrinsecă de a primi și de a dărui.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (8)

Atunci când părintele își alcătuiește un top  grădinițe București, acesta ar trebui să includă acele grădinițe care își conștientizează și afirmă clar rolul pe care grădinița îl are în stabilirea unor relații solide cu mediul, cu natura, cu ceilalți copii, cu familia, adulții și lumea care îl înconjoară.

Despre contextul educațional sau cum hrănim creativitatea

Copiii se nasc cu un simț creativ inedit, care trebuie îngrijit și hrănit cu multă atenție, sârguință și dedicare pentru a fi păstrat cu trăinicie pe tot parcursul vieții. Un secret important de știut atunci când alegem din top grădinițe București este acela că mediul și structura contextului educațional în care se desfășoară activitatea au o influență importantă asupra creativității și curiozității manifestate de cel mic. Fiecare obiect și arie de experiență din sala de clasă, modul în care sunt organizate activitățile pe ariile de interes, calitatea resurselor educaționale folosite au un aport major în sporirea unei creativități sănătoase la nivel cognitiv.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (5)

Siguranța și securitatea la grădiniță

Printre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le ia considerare un părinte atunci când vorbim de alegerea grădiniței potrivite din top grădinițe București sunt siguranța și securitatea. Iar atunci când spunem siguranță, ne referim atât la o securitate fizică care ține de mediu, de supraveghere, de interacțiune și așezare în spațiu, cât și de o siguranță emoțională prin care copilul se simte îngrijit, iubit și ocrotit.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (7)

Jocul la grădiniță

Jocul ca exercițiu de explorare și de cunoaștere a lumii este forma cea mai pură a învățării și cercetării, mai ales la vârste atât de fragede. Atunci când intri pentru prima dată într-o grădiniță trebuie să simți acel haos organizat al lucrurilor muncite, al desenelor create, al acuarelelor și creioanelor jucăușe, al plastilinei și al hârtiei neascultătoare. Un loc prea ordonat este, prin urmare, un loc lipsit de creativitate, trudă și joc…

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (2)

În concluzie, rolurile și beneficiile grădiniței sau ce să cauți la grădinițe București:

 • Formează copilul nu doar pentru școală, cât pentru viață;
 • Îl învață pe cel mic să socializeze și să comunice prin nenumărate modalități cu mediul înconjurător;
 • Contribuie activ la formarea limbajului și a unei vorbiri corecte,relevante și coerente;
 • Îi insuflă celui mic valori puternice care stau la baza vieții de adult precum politețea, bunul simț și responsabilitatea;
 • Contribuie la dezvoltarea intelectuală și emoțională a copilului;
 • Îl învață pe cel mic să fie independent în mișcări, inițiative și gândire, putând, ușor ușor să își poarte de grijă singur;
 • Dezvoltă abilitățile motorii și senzoriale ale copilului;
 • Îl învață pe cel mic să asculte și să se facă ascultat, să obțină lucrurile de care are nevoie fără a invada dorințele și spațiul celorlalți copii;
 • Îi oferă copilului modele demne de urmat, indiferent că vorbim de educatoare sau alți reprezentanți ai instituției (îngrijitoarea, administratorul, șoferul etc.);
 • Prin povești, cărți și exemple, copilul ajunge să diferențieze binele de rău;
 • Îl ajută pe cel mic să își descopere și să își valorifice pasiunile și talentele ce vor fonda împlinirea lui profesională de mai târziu.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school

Care este vârsta potrivită să începem grădiniţa?

Questfield face parte din top grădinițe București. Noi credem că vârsta de 1 an şi 2 luni este vârsta potrivită pentru a începe grădinița, atâta timp cât există un anumit grad de independenţă şi încredere în ceea ce priveşte mersul şi mişcarea pe anumite distanţe. Copiii care încep grădiniţa la o vârstă timpurie devin mult mai sociabili şi fac progrese mai mari la nivel personal (învăţând cum să devină independenţi, să mănânce singuri, să facă la oliţă, să îşi recunoască hainele şi să se îmbrace singuri, etc.). Ruperea legăturii cu părintele poate fi dificilă uneori, însă relaţiile pozitive părinte-copil-şcoală sunt esenţiale pentru a ne asigura că aceşti copii sunt gata să treacă la următoarea etapă, cea a unei vieţi fericite şi independente.

kindergarten-gradinite bucuresti- Questfield school (3)

La Questfield, suntem adepţii “paşilor mici” care ajută copiii să se adapteze la experienţa grădiniţei în ritmul lor şi la timpul potrivit. La început, părinţii vor primi sfaturi şi suport despre cum să-i pregătească pe copii pentru grădiniţă şi care sunt paşii procedurii de acomodare.

La Questfield, am deschis înscrierile pentru creșă și grădiniță. Vă așteptăm cu drag să ne vizitați! Pentru mai multe informații, click aici.

Programează o vizită!

La Questfield continuă înscrierile pentru creșă și grădiniță.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!

[contact-form-7 404 "Not Found"]