Cum aleg cresa potrivita? | Inscrieri cresa Bucuresti

Blog

Cum aleg creșa potrivită?

– Înscrieri creșă București –

Am vorbit în articolul anterior despre pașii de înscriere la creșă, vârsta potrivită la care începem și perioada de acomodare, despre tranziția la rutină a celui mic. Mai trebuie menționat faptul că, în tot acest proces, extrem de importante sunt și criteriile după care alegi creșa la care va merge copilul tău.

6

În primul rând, este foarte important ca, încă de acasă, de la vârste fragede, să îi educăm pe cei mici să se focuseze mai mult pe procesul de învățare decât pe o simplă acumulare de cunoștințe. Faptul că punem accent încă de acasă, din interacțiunile zilnice, pe procesele de învățare, pe crearea legăturilor între idei și nu pe memorare, îi ajută pe cei mici, mai târziu, să își formeze un sistem de decizii, să își dezvolte puterea de concentrare și legăturile dintre evenimentele și fenomenele care îi înconjoară. De fapt, ajutându-i să dobândească aceste abilități, îi pregătim să se descurce în viață.

Să vedem, așadar, care sunt elementele la care ne uităm atunci când suntem în procesul de înscrieri creșă.

Cresa-3

Cât de mult sunt implicați copiii în activitățile din clasă?

Par desenele și planșele să fie realizate de ei sau de profesor?

Sala de clasă te stimulează suficient de mult cât să fii interesat să participi la activități?

Cât de liniște este în creșă/grădiniță?

Se aud râsetele copiilor? Care este abordarea pe care educatorul o are în modul în care se adresează copiilor? Propozițiile merg mai mult în sfera regulilor sau îi invită pe cei mici să se implice, să contribuie, să își spună opinia?

Outdoor

Creșă București – te îndeamnă mediul  educațional la explorare și bucurie?

Cât de luminos este spațiul? Există o zonă special dedicată pentru jocul de rol? Cât de primitor este spațiul? Sunt plante în jur?

Creșă București – cum este structurat programul?

Este orarul suficient de flexibil astfel încât să aibă timp pentru joacă și explorare neîntreruptă? Există o tranziție lentă de la o activitate la alta?

5.-Comunitate

Cum este valorificată comunitatea de părinți, profesori și copii  în cadrul creșei?

Cum te simți primit, încă din momentul în care intri pe ușă? Sunt organizate întâlniri constante cu părinții și profesorii? Există o comunicare constantă cu privire la evenimentele și activitățile care au loc în creșă? Este programul adaptat pe nevoile părinților?

Mai mult decât atât, este foarte important să urmărești și care sunt relațiile din clasă, dacă educatorii cunosc fiecare copil sau vorbesc în general, legat de grupa de vârstă, dacă sunt încurajate și tratate cu seriozitate relațiile dintre cei mici, în clasă.

Desigur, încă de la primul contact, este bine să simți că poți să ai încredere în comunitatea de acolo și în siguranța pe care spațiul ți-o transmite. Cere lămuriri referitoare la tot ceea ce te neliniștește și, înainte de a lua o decizie finală, vezi cum se simte copilul în acel mediu, care este feedback-ul lui.

Cresa-2

La Questfield continuă înscrierile pentru creșă București și grădiniță, pentru septembrie 2016. Vă așteptăm cu drag să ne vizitați! Pentru mai multe informații și discounturi, click aici.

Sursă: thedianerehmshow.org

Programează o vizită!

La Questfield continuă înscrierile pentru creșă și grădiniță.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!

[contact-form-7 404 "Not Found"]