De ce să ne alegi

Ce trebuie să rețineți despre Questfield? (Questfield pe scurt)

Această instituţie este acreditată de Ministerul Educației și funcționează din anul 2003.
Vârsta admitere: Copiii sunt acceptați de la vârsta de 1 an și 2 luni.
Raţie optimă profesor/copil în funcţie de vârsta copilului.
Limba engleză se studiază cu maximum de ore posibile în programul curricular.

Copii pregătiţi pentru viaţă şi viitor

Cu o generaţie sau două în urmă, a avea o slujbă pe viaţă era un lucru normal. Acum, percepţia asupra muncii şi vieţii sunt fluide. Din ce în ce mai mult, vieţile noastre gravitează în jurul unui portofoliu de slujbe, de locuri şi de contexte.

Profesori transformaţionali

Profesorii noştri sunt profesori care transformă, care schimbă oameni, modificând fundamental modul în care aceştia se înţeleg pe ei şi îi înţeleg pe ceilalţi, modalitatea în care ei se implică şi contribuie la lumea mai mare.

Educaţie internaţională

Ideea de „naţionalitate” este în continuă schimbare ceea ce califică drept esenţială înţelegerea contextului internaţional. Capacitatea de a lucra şi relaţiona cu diferite culturi este crucială atât pentru noua lume a muncii, pentru vieţile noastre individuale, cât şi pentru cadrul mai larg al unei lumi sustenabile.

Concept educaţional unic

Conceptul educaţional Questfield este unul bazat pe cărţi, deoarece noi credem că poveştile ne ajută să ne aducem aminte şi să dăm sens vieţii noastre şi a celor din jur.

Program extins de cluburi

Programul nostru de activități extra-curriculare le oferă copiilor posibilitatea să își identifice, îmbunătățească și, ulterior, să își rafineze talentele și pasiunile.

Profesori specializați: Promovăm folosirea încă din grădiniță a cât mai multor profesori de specialitate cu stiluri cât mai variate de predare.

Dezvoltare personală şi profesională: Învăţarea pe tot parcursul vieţii înseamnă acumularea permanentă de abilităţi şi cunoştinţe de-a lungul întregii vieţi a unui individ. În modelul nostru de învăţare continuă, copiii, profesorii şi părinţii învaţă făcând lucruri: individual, în grup, precum şi unul de la celălalt. Ei pun ceea ce au învăţat în practică, învaţă permanent şi reflectează asupra acestui proces.

Spaţii generoase, flexibile şi modulare în care elevii au posibilitatea să iniţieaze ei înșiși activităţi, să experimenteze și să pună creativ în practică noile noțiuni. Sălile de clasă sunt structurate astfel încât să permită reflecţia, creativitatea, interacţiunea şi comunicarea constantă, aducând elemente din lumea reală în activități și sala de clasă.

Sălile de clasă sunt structurate astfel încât să permită reflecţia, creativitatea, interacţiunea şi comunicarea constantă, aducând elemente din lumea reală în activități și sala de clasă.

Resurse excelente, specifice vârstei oferite într-un cadru structurat şi materiale individuale dedicate anumitor proiecte specifice derulate; înnoirea periodică a resurselor; acces variat la informație (bibliotecă, calculatoare, reviste si site-uri specializate, etc.).

Acces variat la informație (bibliotecă, calculatoare, reviste si site-uri specializate, etc.).

Comunicarea cu părinții se realizează prin mai multe canale:

Comunicare directă cu profesorul la telefon sau prin email la sfârșitul activităților curriculare (după 2 PM).
Bilet săptămânal către părinți care introduce cartea și activitățile săptămânii.
Evaluări bi-anuale (februarie și iunie) cu explicații detaliate pentru fiecare arie de dezvoltare.
Newsletters prezentând ultimele noutăți și evenimente din școală.
Chestionare trimise părinților.
Cont de Facebook.
Media Server/ platformă virtuală unde puteți găsi atât biletele săptămânale către părinți cât și poze cu diferitele activități din săptămâna respectivă; username-ul și parola sunt transmise prin intermediul profesorilor de la clasă.
Comunicare constantă prin email sau sms cu informații despre diferitele activități curente.

Comunitate multiculturală cu valori comune

Nu totul se schimbă, bineînţeles. Valorile esenţiale care fac ca oamenii să respecte, să aibe încredere şi să iubească alţi oameni sunt mereu valabile. Valori ca onestitatea, respectul, co-operarea şi grija contează enorm şi fac diferenţa. Oamenii au nevoie de valori. Oriunde s-ar afla.

Organizaţie care învaţă

Questfield este o organizaţie care învaţă şi care se transformă organic de la un an la altul. Este o organizaţie care facilitează învăţarea pentru toţi membrii ei, adaptându-se continuu pentru a susţine valori şi principii comune.