Despre inscrieri la cresa

Blog

Despre înscrieri creșă

– Înscrieri creșă Questfield School –

Când vorbim despre înscrieri creșă, ne referim la  atașament, afecțiune, dragoste necondiționată, siguranță și explorare. Știm deja că fiecare copil este unic în felul său și că el este cel care ne ghidează întotdeauna în procesul lui de învățare. Cu toate acestea, sunt multe momente esențiale în care decizii importante precum momentul când începem creșa sau grădinița pot fi mai dificile decât par.

galerie gradinita (4)

Despre înscrieri creșă

Sunt multe discuții cu privire la înscrieri creșă, motive, procedură, importanță. La Questfield considerăm că perioada copilăriei și cu precădere perioada primilor ani de viață are un impact durabil asupra vieții adultului. Este perioada în care copilul își dezvoltă capacitatea de a gândi, de a vorbi și de a raționa, iar totodata este perioada propice în care copilul își fixează baze solide ale sistemului de valori, de luare a deciziilor și de relaționare.  Mergând pe principiul formării încă de la cele mai fragede vârste, putem înțelege importanța și rolul înscrierilor la creșă de timpuriu.

Cresa Questfield
Cresa Questfield

Care este vârsta potrivită să începem creșa?

Noi credem că vârsta de 1 an şi 2 luni este cea potrivită pentru a începe creșa, atâta timp cât există un anumit grad de independenţă şi încredere în ceea ce priveşte mersul şi mişcarea pe anumite distanţe. Copiii care merg la creșă devin mult mai sociabili şi fac progrese mai mari la nivel personal (învăţând cum să devină independenţi, să mănânce singuri, să facă la oliţă, să îşi recunoască hainele şi să se îmbrace singuri, etc.). Ruperea legăturii cu părintele poate fi dificilă uneori, însă relaţiile pozitive părinte-copil-şcoală sunt esenţiale pentru a ne asigura că aceşti copii sunt gata să treacă la următoarea etapă, cea a unei vieţi fericite şi independente.

Perioada de acomodare

Care este primul pas?

Primul pas, chiar și înainte ca cel mic să împlinească 1 an, este acela de a vizita mai multe creșe care se află pe lista noastră de priorități. Următorul pas este acela de a discuta cu directorul educațional despre nevoile de dezvoltare ale copilului. Creșa are rolul de a veni cu propunerea unui plan de integrare adaptat pe nevoile celui mic. Atunci vom înțelege și în ce măsură tranziția la creșă va fi un proces valoros pentru copilul nostru.

inscrieri cresa si gradinita Questfield

Perioadă de acomodare treptată la creșă

După ce am decis care este cea mai potrivită creșă pentru eroul nostru, este important să înțelegem pașii perioadei de acomodare și să fim flexibili în a-i asigura celui mic o tranziție cât mai ușoară împreună cu grădinița. Fiecare copil merită un start pozitiv când vorbim despre educație și ar trebui să părăsească creșa dorindu-și să revină. De aceea, această perioadă de acomodare treptată îi va ajuta să se familiarizeze cu spațiul, clasele, activitățile și profesorii.

galerie gradinita (2)

La Questfield, suntem adepţii “paşilor mici” care ajută copiii să se adapteze la experienţa creșei în ritmul lor şi la timpul potrivit. La început, părinţii vor primi sfaturi şi suport despre cum să-i pregătească pe copii pentru creșă şi care sunt paşii procedurii de acomodare.

La Questfield continuă înscrierile pentru creșă și grădiniță, pentru septembrie 2016. Vă așteptăm cu drag să ne vizitați! Pentru mai multe informații, click aici.