Istoric

În septembrie 2015, Little London Pipera devine Questfield. Această schimbare de nume ne va motiva să ne reinventăm,  regândirea tiparelor fiind una dintre valorile noastre cele mai de preţ. Această schimbare va anticipa în acelaşi timp o creştere organizaţională la un anumit nivel pe care vechiul nume nu putea să îl susţină. Şi, de vreme ce învăţarea presupune transformare continuă, natura noastră organică de organizaţie care învaţă constant ne-a condus către un set nou de haine – mai încăpătoare ca semnificaţie şi conţinut şi, mai potrivite pentru contextul nostru organizaţional, în final, mai bine pregătite pentru proiectele viitoare.

Din dorinţa de diferenţiere, claritate şi creştere, Grădinița și Școala de vară Little London Pipera devin Grădinița și Școala Questfield, un nume ce îşi propune să îşi re-definească locul bine-meritat în top 10 grădiniţe şi şcoli internaţionale din Bucureşti.

Istoria brandului Little London începe în 2003 cu proiectul “Wonderland Nursery School”, proiect a două antreprenoare – Fabiola Hosu, provenită din mediul educațional al școlilor internaționale și Luminiţa Macsim, profesor de matematică, provenind din mediul afacerilor imobiliare.

În 2007, grădinița, deschisă inițial în Piaţa Victoriei, ajunge la 60 de copii (capacitate maximă pentru spațiul existent la vremea aceea). Nevoia de dezvoltare a fost analizată și s-au hotărât pașii următori de către membrii fondatori:

·       asocierea cu un al treilea partener, Diana Segărceanu, cu expertiză corporate pe partea de Marketing;
·       redenumirea instituției ca “Little London”
·       deschiderea unui nou sediu în iunie 2007, în zona Pipera (strada Tudor Arghezi – acum sediu Questfield);
·       deschiderea primei școli primare Little London (care a funcționat până în 2010 în același sediu cu grădinița, strada Tudor Arghezi, Pipera), şcoală donată ulterior, în 2011, Dianei Segărceanu spre dezvoltare, acum purtând numele de Avenor.

Şcoala cu numele de Little London School a fost gândită ca a doua şcoală Little London în anul 2012 în structura aceluiaşi concept educaţional gândit de Fabiola Hosu, însă cu un design diferit faţă de prima şcoală Little London, desprinzându-se ulterior, în 2013, sub management diferit ca viziune de business şi filosofie educaţională.

Brandul Little London s-a dovedit un brand extrem de puternic, lansând și susținând toate proiectele educaționale care ulterior aveau să-i poarte numele, proiecte dezvoltate acum sub management separat și, deci, sub viziuni de business diferite şi filosofii educaţionale distincte. Astfel, în prezent, pornind de la punctul zero al proiectului Little London, s-au dezvoltat:

·       Grădinița și Școala de vară Questfield (fosta Grădiniţa Little London Pipera), patronată acum de Asociația Fabiola Hosu
·       Școala primară și gimnazială Little London, patronată de Fundația Țara Minunilor
·       Grădinița și Școala Avenor patronată de Fundația Școala Little London

De-a lungul anilor, am continuat să dezvoltăm şi îmbunătăţim structura educaţională a proiectelor iniţiale, menţinând acelaşi standard ridicat de calitate şi expertiză educaţională şi construind un mediu de învăţare care încurajează din ce în ce mai multe cadre didactice şi organizaţii educaţionale să se raporteze la noi ca la un punct de reper.