Questfield sărbătorește în fiecare an Ziua Multiculturalității!

Blog

Questfield sărbătorește în fiecare an Ziua Multiculturalității!

Momentele de sărbătoare continuă! Pe data de 20 mai, alături de peste 150 de copii, părinți, educatori, parteneri și persoane interesate să ne cunoască, vom sărbători în spirit internațional peste 14 țări și regiuni din întreaga lume. Vom cânta, vom învăța pași de dans și vom degusta mâncăruri tradiționale, adevărate momente de bucurie și încântare a simțurilor pentru cei mici și cei mari.

q

Copiii vor prezenta diferite dansuri specifice țărilor reprezentate la eveniment, precum passo doble, zorba, hora, dans oriental, tarantela, havana naghila într-un spectacol dinamic, colorat, o încântare pentru părinți, bunici și participanții de la eveniment. Nici delicatesele pregătite de standurile fiecărei țări reprezentante nu vor fi mai prejos, invitații având posibilitatea de a degusta delicatese libaneze, grecești, britanice, franțuzești, indiene, grecești, bulgărești, turcești. Vom afla secrete din cultura israeliană, ne vom bucura de un spectacol african și de multe cântece care îndeamnă oameni de pretutindeni să sărbătorească diferențele și să se bucure de asemănări, indiferent de cultură, culoare, religie sau credințe.

123456

Reprezentativ va fi, bineînțeles, și standul României unde nu doar că îi vom aștepta pe invitați cu preparate tradiționale, proaspăt scoase din cuptor, dar îi vom încânta și cu obiecte tradiționale, lucrate manual.

YT2A2201

Evenimentul are scopul de a aduce aproape, în fiecare an, comunitatea de părinți, copii, profesori și parteneri pentru a promova multiculturalitatea și deschiderea între culturi, de a transmite un mesaj entuziast de a construi împreună, menit să modeleze pentru copiii noștri echilibrul, bucuria și perspectivele unei lumi colaborative, în care fiecare individ este recunoscut și valorizat dincolo de opțiunile culturale, religioase sau naționale.

98765

În fiecare an, părinții din comunitate, participanți la eveniment, afirmă cu emoție că a fost un eveniment care i-a conectat cu ideea de multiculturalitate, fiind o adevărată plăcere să vadă comunitatea de părinți implicându-se cu atâta entuziasm și copiii atât de curioși să afle cât mai multe lucruri despre alte culturi și tradiții. Această curiozitate culturală are scopul de a clădi modelul deschis al unei lumi noi, o lume sensibilă și respectuoasă la valorile naționale și culturale.

w

Cum cuvintele nu au atâta putere de a dezvălui în totalitate frumusețea și culoarea momentelor pe care Questfield le-a avut alături de cei apropiați, într-un context de internaționalism și voie bună, vă invităm să vizualizați fotografiile din timpul evenimentului, de la ediția anterioară, de pe pagina de Facebook.

Questfield găzduiește în fiecare an, la sfârșitul lunii mai, acest eveniment aflat deja la a 9-a ediție care, de la an la an, adună tot mai mulți oameni interesați. Puteți afla mai multe despre această ediție aici.

Seria evenimentelor continuă cu Ziua Porților Deschise, pe data de 25 iunie, când se deschide oficial programul Școlii de vară!

Vă așteptăm cu drag la Ziua Multiculturalității!

Parteneri: My Romanian Store, Romania Insider, City Compass, Maruca Atelier, Oxford Education Center