Poveste Scolii Questfield si cum sa faci inovatie in educatie!

Blog

Se poate și în România! Despre povestea Școlii Questfield sau cum să faci inovație în educație.

 

„Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără pasiune.” (George William)

Peste 30 de participanți, părinți, profesori și colaboratori ne-au fost alături la primul evenimentul de prezentare a Școlii Questfield, prima școală primară bilingvă cu un concept educațional propriu, unic în România. Evenimentul a avut loc pe data de 17 februarie, la Hotel Tecadra, strada Erou Iancu Nicolae, Pipera.

questfield-oferta1

Participanții la eveniment au avut ocazia să afle povestea Școlii Questfield, să o cunoască pe fondatoarea proiectului, Fabiola Hosu, și să vadă cum funcționează o școală care are propriul concept educațional. Mai mult decât atât, cei prezenți au cunoscut o parte din echipa educațională care îi va întâmpina pe cei dornici să facă parte din comunitatea Școlii Questfield, începând cu septembrie 2016.

questfield-oferta1

„Ieri, 17 februarie, evenimentul mult așteptat  a dat startul poveștii Școlii Questfield, o poveste cu părinți, elevi și profesori pasionați și devotați, care vor avea posibilitatea să-și împlinească visul într-o școală bine făcută, pe măsura timpurilor în care trăim.” Diana Cîrstea, învățătoare clasa I la Școala Questfield, din septembrie 2016.

questfield-oferta1

„Proiectul Questfield este visul unui om, Fabiola Hosu, visul unui om pe care eu îl apreciez foarte mult, un om care are aceeași viziune despre educație ca și mine, despre cum ar trebui să arate o școală în România de astăzi, un om pentru care eu am venit în această echipă.
Școala Questfield este locul în care copiii își pun întrebări, cercetează, găsesc singuri răspunsuri, citesc, visează, își imaginează, școala unde creativitatea copilului este apreciată și valorificată, unde fiecare copil este pus în valoare pentru ceea ce este, știe și face. Școala Questfield este comunitatea în care personalitatea copilului va înflori sub ”bagheta magică” a unor profesioniști.”, Liliana Vasile, învățătoare clasa a IV-a la Școala Questfield din septembrie 2016 și coordonatorul designului curricular Questfield.

questfield-oferta1

Managerul proiectului, Marius Volschi, împreună cu arhitectul lucrării, Adrian Cristescu și echipa sa de la West Group Arhitecture au fost și ei prezenți în cadrul evenimentului de prezentare a Școlii Questfield. Au fost prezentate propunerile și soluțiile tehnice ale acestei școli-concept, materialele ultramoderne și soluțiile creative de design interior. Echipa de arhitecți are un portofoliu bogat, cu proiecte de renume în România (Stejarii Country Club, Global City Pipera, Hermes Business Garden etc.).

questfield-oferta1

Şcoala va fi situată în clădirea de 2.000 de metri pătraţi, în construcţie, de lângă grădiniţă. Termenul de finalizare a primei faze a proiectului este august 2016, iar investiția totală se va ridica la aproximativ 600.000 euro.

questfield-oferta1

„Vă mulțumim pentru prezență și interesul acordat prezentării Școlii Questfield.  Dinamica evenimentului ne-a dat încredere în răspunsul pozitiv și entuziast al părinților la inovație în școală, semn că societatea civilă din România e gata de schimbare. Vă invităm să ne fiți alături în această schimbare și să co-creăm spațiul de învățare al copiilor noștri. Peste ani și ani, vom putea spune că împreună am contribuit la schimbarea de paradigmă școlară din România și nu numai.
Așadar, vă așteptăm pe toți alături de noi, înapoi în Școală!”, Fabiola Hosu, director executiv Questfield,  inițiator al conceptului Little London, parte din echipa de fondatori a Coaliției pentru Educație și susținător activ al inițiativelor educaționale alternative din România.

questfield-oferta1

În calitate de organizatori ai prezentării Școlii Questfield, am surprins multe zâmbete, întrebări și curiozități. Părinții prezenți la eveniment au surprins poate elementul cel mai important al poveștii noastre: pasiunea cu care echipa Questfield se dedică zi de zi educației.

questfield-oferta1

„E multă pasiune aici. Se vede că vă place ceea ce faceți, că sunteți dedicați proiectului Questfield.” părintele unui copil de 5 ani, interesat de Școala Questfield, participant în cadrul evenimentului de prezentare.